Blog

10 februarie 2020

Pisica zgarie rau, atunci pune-i gherute!

pisica ta zgarie rau

Cand ta pisica zgarie rau trebuie sa intelegi factorul declansator pentru a putea actiona corect fata de ea si nevoile sale.

Exista doua tipuri de comportamente opuse la pisici, insa la nici unul dintre ele oamenii nu pot tolera ca pisica lor sa aiba tendinta de a zgaria totul in jurul sau.

Comportamentul insinctiv o face pe pisica ta sa zgarie rau

Comportamentul instinctiv o face pe pisica ta sa zgarie rau. Acest tip de comportament este unul pur animalic, nu are nimic de-a face cu dorinta de agresiune sau razbunare. Atunci cand pisica ta zgarie rau canapeaua sau scaunul preferat nu inseamna altceva decat ca ea alege o zona pentru a-si rasfata unghiile si a-si lasa parfumul. Ele nu inteleg valoarea obiectelor, implicit nu au capacitatea de a intelege ca nu doriti sa se atinga de acele obiecte. Cea mai blanda si iubitoare pisica iti poate devasta canapeaua in doua ore si asta nu o face rea sau pisica-problema. Trebuie doar sa fie directionata corespunzator. Daca ele nu au locul lor special amenajat pentru a fi zgariat, daca au si totusi zgarie rau, atunci pune-ti-i gherute!

Comportamentul nemultumit o face pe pisica ta sa devasteze totul in jurul sau

Comportamentul nemultumit o face pe pisica ta sa devasteze totul in jurul sau. Acest tip de comportament provine dintr-o nemulțumire in habitatul ei viu. Este de obicei vazut ca o agresiune fata de proprietari, oameni, copii, pisicii si alte animale de companie. Pisicile sunt nemultumite de caminul lor pe care il considera ca nu este destul de prietenos cu ele. Acest comportament poate rezulta și din neincredere, la fel ca la noi oamenii. Cand suntem in preajma cuiva in care nu avem incredere, putem deveni agresivi, neatenți sau rai. Asa ca depinde de noi sa stabilim de ce pisica noastra este ca o minge pufoasa de furie.

Pentru a determina de ce este nemultumita, trebuie sa ne intelegem pisica, pentru ca ea este doar un animal de companie, ea nu poate intelege ca atunci cand se dezlantuie ne poate aduce in pragul disperarii.

Putem incepe sa o intelegem urmarind cativa pasi esentiali in ce ar putea sa o nemultumeasca.

Mediu inconjurator

 • Ofera-i piscii tale zone prietenoase pentru pisici
 • Ofera-i acces la copaci, rafturi si alte zone verticale din casa
 • Las-o sa mearga singura, nu doar sub pat
 • Reda-i instinctele de baza, las-o sa se joace cu sisal pentru pisci sau cu jucarioare de vanatoare
 • Da-i la dispozitie plante sigure, sa se simta ca in exterior.

Interactiune umana

 • Da-i incredere in tine si in ceilalti membri ai casei
 • Fa-ti timp pentru joaca, are nevoie de distractie
 • Daca prezinta semne de abuz anterior, de la altcineva, ai grija la anumite obiecte declansatoare ale agresiunii sau la anumite gesturi care pot declansa agresiunea.
 • Nu o pedepsi in mod agresiv
 • Ai grija la comportament, pisicile preiau cu usurinta energia si reactiile noastre

  Alte animale o fac pe pisica ta sa zgarie

 • Daca pisica ta este agresiva fata de un singur animal in special, ea se simte amenintata. Creaza-i spatiul sau privat, departe de acel animal.
 • Hraneste-le mese separate.
 • Acorda-le afectiune in mod egal (gelozia poate fi o problema in comportament).

Amintiti-va ca pisicile sunt animale salbatice cu instincte. Nu va pedepsiti pisicile pentru ca isi exercita instinctele. Exista atat de multe pisici in aceasta lume fara case, iar a le duce la un adapost inseamna enorm. Daca pur și simplu nu mai puteti face fata, atunci puneti-i gherute din silicon pentru pisici. Se acomodeaza repede cu noile gherute, nu o deranjeaza deloc si asa reusiti sa scapati de grija zgarieturilor. Retineti ca pisicile nu sunt menite sa-si traiasca viata intr-o cusca, trebuie sa fie respectate si iubite asa cum sunt ele. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont si de nevoile si confortul nostru. De aceea, aceasta solutie ofera un beneficiu ambelor parti.

Sursa: https://purrfectlove.net/angry-cat/

Sursa fotografie: https://devotionsbyjan.com/2019/07/08/angry-cat/

Fără categorie